Bagaimana Cara Mulakan Bisnes Burger

Bagaimana Cara Mulakan Bisnes Burger. Bisnes Burger salah satu bisnes yang dah lama wujud kat Malaysia ni. Sehingga sekarang bisnes ini masih giat dijalankan memandangkan Burger antara makanan yang tidak asing lagi bagi rakyat di negara kita.

Memulakan bisnes burger atau apa jua bisnes makanan mestilah melihat kepada permintaan dalam pasaran. Di Malaysia permintaan terhadap burger sangat baik tapi bergantung pula kepada lokasi dan rasa burger yang dihasilkan. Burger yang dihasilkan mestilah sedap.

Sifat manusia yang mahukan makanan yang sedap itu sudah lumrah. Sedap itulah yang akan membawa kepada kepuasan dalam bab makan. Kalau tak sedap takde maknanya dorang nak jadi pelanggan tetap burger korang. Tambahan pula burger yang dihasilkan adalah dari resepi rahsia.

Bagaimana Cara Mulakan Bisnes Burger

Nak mulakan bisnes burger atau nak mulakan bisnes burger yang berjaya dan berkesan adalah dua perkara yang berbeza. Jadi anda boleh pilih nak jadi peniaga burger yang macam mana?

cara mulakan bisnes burger

Untung bisnes burger bergantung kepada bagaimana cara anda menjalankannya. Bermula dengan lokasi, bahan-bahan yang digunakan, resepi burger, aneka jenis burger dan layanan terhadap pelanggan.

Pilihlah lokasi yang tepat dan cuba hasilkan burger yang sedap. Untuk fasa permulaan anda kena pikat selera pelanggan untuk dapatkan pelanggan berulang. Cuba hasilkan resepi burger yang sedap. Boleh dapatkan feedback kawan-kawan ataupun ahli keluarga tentang rasa burger yang anda buat. Boleh belajar resepi burger sedap di pautan ini.

Berikut saya senaraikan pula apa yang perlu anda pertimbangkan dan buat untuk mulakan bisnes burger.

Cara Mulakan Bisnes Burger

1) Mestilah ada ILMU

Nak buat apa pun kena ada ilmu. Jangan main terjah je nak untung cepat.  Ilmu pemasaran, ilmu tarik pelanggan, kos bisnes burger, margin keuntungan, sumber untuk dapatkan bahan-bahan dan cara buat burger. Banyak kan ilmu yang anda kena ada? Jangan panik, boleh baca rujukan ini.

2) Pembekal

Mungkin anda jumpa banyak pembekal tetapi nak jumpa pembekal yang ngam dengan anda tu mungkin susah. Jangan bimbang, anda kena rajin buat kajian kat mana nak cari pembekal yang kosnya murah. Kenapa kena cari pembekal? Sebab anda perlukan bahan seperti minyak, daging, roti, sayur, telur dan banyak lagi. Anda boleh beli borong terus dari kilang.

3) Resepi Burger Sedap

Burger mestilah sedap supaya pelanggan suka. Bila dorang dah suka nescaya dorang akan jadi pelanggan tetap. Sedap itu kepuasan. Jadi kuncinya anda kena puaskan hati dorang. Untuk bersaing dengan peniaga lain, anda boleh hasilkan burger yang unik atau ada kelainan tersendiri. Boleh baca resepi burger ini untuk hasilkan burger yang unik.

4) Lokasi Strategik

Faktor kawasan memainkan peranan penting. Lokasi anda pilih mestilah tempat tumpuan orang ramai atau lebih bagus disitu takde peniaga burger yang lain. Misalnya di pasar malam, stesen bas, berhampiran dengan pasaraya atau mana-mana lokasi yang bagus.

5) Mental dan Fizikal

Yang ini adalah dari dalam diri korang sendiri. Mental dan fizikal kena kuat. Kalau tak separuh jalanlah jawabnya. Korang bukan sahaja kena uruskan bisnes, kena jadi tukang buat burger malah kena layan karenah pelanggan yang pelbagai. Tak nak pedas, tak nak bawang, daging nak garing, sos lebih, tak nak sayur dan macam-macam lagi yang korang kena hadap. Kena sabar, mental fizikal kena kuat.

7 Masalah Untuk Berniaga Burger

1) Tak tahu nak jadikan Bisnes Burger sumber pendapatan pasif

Ramai yang fikir bisnes burger tak boleh dijadikan pendapatan pasif tapi sebaliknya jika anda tahu ketika anda tidur sekalipun duit tetap masuk. Tak semestinya anda kena ada di gerai burger setiap masa.

2) Tak tahu nak mula dari mana

Cara nak mula bisnes burger susah bagi sesetengah orang sebab tak tahu langkah pertama. Masih tercari-cari sifu atau paling tidak sebuah panduan yang berbentuk begini untuk membantu anda.

3) Untung ke buat bisnes burger

Boleh untung ke dengan jual burger? Jangan salah anggap bahawa untung bisnes burger sangat kecil sebab anda boleh tingkatkan keuntungan dengan menggunakan cara ini.

4) Berapakah modal Bisnes Burger

Soalan yang membelenggu fikiran untuk memulakan bisnes burger. Anda sebenarnya kena buat pengiraan kos barulah anda boleh nampak berapakah modal permulaan.

5) Pengurusan bisnes burger

Bila dah ada bisnes mestilah kena uruskannya misalnya pengurusan alatan dan operasi sepanjang anda bisnes barulah boleh jana 3 hingga 4 angka sebulan.

6) Lokasi strategik

Lokasi bukan sekadar lokasi semata-mata sebalinya mestilah lokasi yang strategik. Nak letal stall burger kena buat kajian kat mana kawasan hotspot yang supaya gerai burger anda disedari dan dikenali.

Panduan Memulakan Bisnes Burger

Banyak juga beberapa perkara yang perlu anda pertimbangkan untuk memulakan bisnes burger atau dalam erti kata lain anda perlu ada ilmu dalam bisnes burger. Jadi apa kata anda baca panduan Rahsia Bisnes Burger ni oleh anak Datuk Chef Li ni : Panduan 5 Angka Dengan Bisnes Burger

cara dan panduan buat bisnes burger berkesan
Nak berjaya kenalah ada sifu dan belajar dari orang-orang yang berilmu supaya anda berjaya..

Banyak panduan bisnes burger yang didedahkan dalam ebook ni supaya anda berjaya dalam bisnes burger. Kalau anda nak tahu beberapa Rahsia Penting dalam bisnes buger ni cepat-cepatlah ke website Rahsia Bisnes Burger 5 Angka Sebulan

Membaca ebook ini adalah salah satu usaha anda untuk mempelajari selok belok cara mulakan bisnes burger. Semoga berjaya saya ucapkan. Terima kasih membaca artikel bagaimana cara mulakan bisnes burger.

Kenapa Dah Solat DHUHA Tapi Tak Dapat Yang Diidamkan?

Kenapa Dah Solat DHUHA Tapi Tak Dapat Yang Diidamkan?

Saya percaya, anda dah pun banyak sangat membaca buku rezeki, bermacam jenis buku tentang rezeki, download ebook atau beli macam-macam panduan cepat kaya, siap pergi macam-macam seminar kaya dan berjaya kan.

Dah banyak melebur, tapi pulangan? Belum seperti yang dimahukan. Masih belum berkesan. Sebabnya, anda tak tahu apa yang patut anda perbetulkan terlebih dulu.

Iaitu, asas WAJIB kenapa nak kaya, berjaya dan bahagia dari akar umbi!

Ya, Ia perkara asas pertama kena betulkan dahulu sebelum kita mulakan usaha untuk menjadi kaya, bahagia dan banyak rezeki. Bila ianya basic, ia terpakai sepanjang zaman.

Okay, saya terangkan serba sedikit asas. FORMULA pertama, Kenapa Buat Solat Dhuha Tapi Tak Dapat Rezeki Yang Diidamkan?

kenapa solat dhuha tak berkesan

Kenapa Kita Solat DHUHA Tapi Tak Dapat Yang Diidamkan?

Sebenarnya solat Dhuha banyak rakaat tu ada dibuat sampai 4,6, 8, 12, 16 tu. Bukan sebab kita nak minta rezeki itu, ini, atau nak tarik rezeki bagai. Tapi sebenarnya, kita buat Dhuha adalah sebab tanda kita bersyukur dengan rezeki yang Allah dah bagi.

Buat Dhuha sebab rasa syukur kita pada Allah SWT atas semua rezeki yang kita dah ada. Sebagai tanda bersyukur. Usah buat Dhuha sebab fikirkan rezeki yang masih belum dapat atau buat Dhuha sebab nak rezeki lebih banyak.

Kenapa makin banyak rakaat, makin luar biasa kesan dia? Sebab, makin banyak sujud, makin Allah suka. Makin banyak tunduk makin tinggi rasa syukur. Yang jadi rezeki datang  sebab amal Dhuha tu,  adalah disebabkan Firman ALLAH SWT Bermaksud, "jika kamu bersyukur" maka AKU tambah nikmatKU kepadamu. Allah SWT janji macam tu.

Sebab tu, Dhuha tu dikatakan tarik rezeki. Sesudah bersyukur, Allah tambahlah nikmat. Takdanya buat Dhuha sebab tu rezeki nak datang. Sebab tu ada yang buat Dhuha tak dapat apa-apa.

Sebab tak faham kenapa kena Dhuha. Duk ingat solat sunat dua rakaat je selama ini.Taklah. Dhuha itu sebagai tanda syukur kita sebenarnya. Itu saja. Jelas?

Saya jelaskan kat sini adalah formula asas bagi mereka yang nak KAYA, BAHAGIA dan banyak rezeki. Kenapa Dhuha formula asas? Kerana yang memberi rezeki itu adalah ALLAH SWT. Jadi kenalah tahu cara bersyukur yang betul dan cara mengambil hati yang MAHA KAYA lagi MAHA memberi rezeki.

Bukannya kena bekerja 24 jam cari rezeki.  Itu baru satu asas nak difahami, belum masuk lagi 110 LANGKAH untuk bantu SELESAIKAN MASALAH HUTANG, bebas KEWANGAN dan AMALAN-AMALAN yang boleh membuka pintu REZEKI yang paling ASAS yang ramai sangat terlepas pandang dan tidak ambil berat!

Sambungannya boleh rujuk di : Website Formula Tarik Rezeki


Kesimpulannya, kita buat dhuha adalah tanda kita syukur. Makin banyak kita syukur makin banyak rezeki Allah berikan. Bukan kah bersyukur juga salah satu cara jemput rezeki?

Kalau belum pernah buat dhuha apa kata kita mula dari sekarang. Jangan tunggu sebaliknya kita mula dari sekarang.


7 Cara Main Saham Pelabur Baru

7 Cara Main Saham Pelabur Baru - Tidak ada orang yang lahir-lahir terus pandai melabur saham.

bagaimana cara main saham

Semuanya bermula dengan zero. Kalau nak tunggu pandai baru nak bermula, sampai bila-bila takkan pandai. Sebaliknya, mula dahulu supaya jadi pandai. Jadi macam mana nak bermula dulu supaya jadi pandai tu ? Begini.

1) Buka Akaun CDS & Akaun Trading

Sediakan RM 10.60 dan pergi jumpa remisier / dealer.

Mereka ini bertugas dengan syarikat broker berlesen.

Senarai syarikat broker ini ada di laman web Bursa Malaysia (www.bursamalaysia.com). Rajinlah sikit cari info sendiri, jangan tunggu disuap sahaja. Kalau nak cari senarai syarikat broker pun perlu disuap, payah tu nanti nak buat analisa saham sendiri.

Memandangkan tuan membeli saham secara tunai, maka tak perlu tunjuk slip gaji. Maka, apabila tak perlukan slip gaji, sesiapa yang berusia 18 tahun dan ke atas dah dapat buka akaun. Sama ada tuan seorang pelajar, penganggur atau pun suri rumah.

Ada simpanan secukupnya dah dapat bermula.

2) Belajar Guna Online Trading Platform

Lepas dah siap akaun, belajar lah sikit dari remisier / dealer tu.

Bukan semua benda dapat tahu dari internet. Lebih-lebih kalau tak berapa celik IT. Berhenti mengadap komputer / smartphone dan jumpalah orang sebenar i.e. remisier / dealer yang jaga akaun tuan tu.

Belajar apa ?

Cara guna online trading platform syarikat broker itu lah. How to buy, how to sell, macam mana nak masukkan modal dan seterusnya. Perkara-perkara teknikal semacam itu.

Apa-apa tak faham bab teknikal sebegitu, kena terus tanya remisier / dealer.

Itu tugas mereka untuk membantu tuan berjual beli guna trading platform tu.

3) Masukkan Modal

Berapa ?

Ok, berapa duit lebih yang tuan ada sebulan ?

Susah sangat, sediakan sejumlah modal yang sama jumlahnya dengan langganan televisyen berbayar yang beratus-ratus tu setiap bulan. Kalau tuan dapat kayakan tauke syarikat televisyen berbayar tu setiap bulan, maksudnya tuan dapat kayakan diri sendiri juga.

Atau, masukkan modal yang jika tuan rugi 100% sekalipun tidak jatuh miskin.

Minimum beli saham adalah 1 lot, bersamaan 100 unit.

  • Kalau harga saham tu RM 0.40, maka RM 0.40 x 100 = RM 40.00 (sebelum kos brokerage dan lain-lain)
  • Kalau harga saham tu RM 4.00, maka RM 4.00 x 100 = RM 400.00 (sebelum kos brokerage dan lain-lain)

4) Terus Beli 2,3 Syarikat Dulu

Jadi bulan pertama, beli 1 lot saham bermula dengan huruf A dengan jumlah modal tu.

Bulan kedua, beli 1 lot saham yang bermula dengan huruf B pula. Bulan ketiga, beli 1 lot saham dengan huruf C pula. Selesai.

.

Itu sahaja ilmu ‘pelaburan’ yang tuan perlu tahu… setakat ini.

5 pembelian pertama saham kita adalah langkah pertama nak kenal dunia saham.

Kita membuat pelaburan pertama dalam keadaan kita masih bodoh dalam logik pelabur saham. Pembelian-pembelian tersebut memang DIJAMIN rugi. Tak perlu takut dengan kesilapan. Tak buat silap, tidak akan jadi pandai.

Dah buat, dah rasa sendiri turun naik harga, baru kita tahu apa sebenarnya yang kita tidak tahu.

Waktu itu baru berbaloi masuk kelas. Baru berbaloi untuk baca buku. Baru lah dapat menjadi pandai.

5) Baru Pergi Belajar Secara Formal

Tak perlu habiskan duit beli buku dulu.

Usah sibuk pergi kelas dulu.

Terus bertindak, buka akaun dulu dan beli saham secara hentam sajalah dengan modal yang kalau rugi 100% tak jatuh miskin. Nak berteori sangat, sila masuk universiti.

Apabila dah melakukan perkara ini, maka tuan dapat melalui fasa tak tahu yang seterusnya iaitu – tidak tahu nak buat apa pula apabila sudah bermula. Ketika ini barulah pergi belajar strategi-strategi pelaburan saham melalui seminar / buku / coaching dan sebagainya.

  • Waktu tu, baru seronok pergi kelas. Faham
  • Baru best baca buku. Cerah.
  • Barulah tahu nak tanya soalan apa. Dah ada pengalaman.

Bercakap mengenai strategi pelaburan saham, menurut Benjamin Graham, iaitu sifu kepada Warren Buffett, sekurang-kurangnya 4 strategi pelaburan saham.

i. Beli ketika pasaran saham jatuh teruk secara keseluruhannya


Bust!

Beli ketika semua orang menjual.

John Templeton membeli 104 syarikat ketika era Great Depression, 34 daripadanya bankrap dan nilai pelaburannya berkembang sekurang-kurangnya 4x ganda, beberapa tahun kemudian.

ii. Beli syarikat yang nilainya berpotensi untuk berkembang


Syarikat ini ada masa depan.

Strategi yang agresif.

Perlu ada kemahiran mengenal pasti bisnes yang berpotensi dan membelinya sebelum semua orang tahu. Jika syarikat tu dah jadi saham yang hot, maka jangan kejar untuk beli.

iii. Beli syarikat yang dijual pada harga yang lebih murah dari nilai


Mengambil kesempatan dari kegilaan Mr Market.

Atau sentimen turun naik harga pasaran saham. Iaitu apabila harga saham jatuh tetapi nilainya tetap atau menaik.

iv. Special situation.


Seperti arbitrage. Spinoff. Merger. Acquisition dan lain-lain.

6) Kalau Malas, Tidak Ada Masa Untuk Buat Analisa, Buy Indeks

Dah belajar secara formal.

Masih malas atau tidak ada masa untuk buat analisa.

Maka beli apa-apa unit trust yang bersifat index tracker, atau beli exchange traded fund (ETF).

7) Bersedia Untuk Rugi


Beli-beli untung.

Jangan rasa dah hebat sangat.

Kalau dapat untung cepat, itu bonus. Nasib baik sahaja tu. Sila beri masa 3 tahun untuk belajar selok-belok pelaburan dalam dunia sebenar. Tempoh 3 tahun pertama ini adalah tempoh lesen ‘P’.

3 tahun pertama gunakan modal yang sanggup rugi 100%. Lepas tengok dah dapat buat untung secara konsisten, baru gunakan modal yang serius. Iaitu modal yang memang untuk grow the  money.

Kalau rugi ?

Memang sudah disebut awal tadi, pelaburan saham DIJAMIN rugi.

Selaku orang yang bijaksana, tuan dapat rasa jika pelaburan saham ini adalah jodoh tuan untuk kembangkan harta selama 30 tahun. Jika tidak serasi, sila berhenti urus pelaburan saham sendiri.

Sumber : Pakdi.Net

Dikesempatan ini juga saya nak ajak anda muat turun  "5 Langkah Tingkatkan Keuntungan Anda Dalam Saham"

panduan saham malaysia pelabur baru

Buka laman web berikut untuk muat turun : 5 Langkah Tingkatkan Keuntungan Saham

Popup seperti di bawah akan muncul. Anda cuma perlu masukkan nama dan alamat email dan tekan pada butang "Berikan Saya". Anda akan diberi link muat turun ke email anda.

5-langkah-tingkatkan-keuntungan-saham

Panduan ini mengandungi 17 muka surat. Tak sampai 10 minit anda dah boleh habiskan pembacaan. Jika anda mahukan versi penuh dan lengkap untuk pelajari teknik analisis saham sekaligus meningkatkan keuntungan saham anda, panduan ini juga layak berada di tangan anda. Rujuk panduan ini disini.


3 Website Borong Barang Murah Dari China Secara Online

3 Website Borong Barang Murah dari China Secara Online - Tanpa laman web yang panduan import barang dari china secara online ini, dah tentu sampai sekarang saya masih blur bagaimana nak beli borong barang china tanpa pergi ke china. Sebenarnya ada banyak website memborong barang china tapi cukuplah 3 website ini yang boleh anda jadikan rujukan sebab ini antara website yang digunakan oleh pemborong dari malaysia.

Banyak kelebihan beli barang dari china secara online misalnya melalui website Taobao.com. Anda tak perlu nak ke china dan barang yang anda pesan akan cepat sampai dalam keadaan selamat. Lagi satu barang yang dibeli secara online ni jauh lebih murah dan kalau jual balik kat negara kita ni memang dapat untung dua hingga tiga kali ganda.

3 Website Borong Barang Murah Dari China Secara Online

Ok, tanpa membuang masa anda, 3 website yang anda boleh gunakan untuk memborong barang murah dari china akan saya senaraikan di bawah ini:

1.Alibaba.com

Di Alibaba.com, ianya adalah lebih khusus kepada pemborong-pemborong yang BESAR dimana, produk-produk disitu dijual dengan harga yang sangat rendah. Tetapi untuk membeli di Alibaba, secara purata, minimum kuantiti yang perlu dipesan adalah antara 500 unit hingga 1,000 ke 10,000 unit.

produk disitu dijual dengan harga yang sangat rendah. Tetapi untuk membeli di Alibaba, secara purata, minimum kuantiti yang perlu dipesan adalah antara 500 unit hingga 1,000 ke 10,000 unit.

2.AliExpress.com

Manakala AliExpress.com pula, adalah untuk segmen pengguna (consumer) dimana, di AliExpress.com, anda boleh membeli produk pada kuantiti yang sedikit, tetapi dengan harga yang agak mahal. Ianya sebenarnya sebuah website yang disasarkan kepada pengguna-pengguna di U.S yang mahu membeli barang dari China secara terus.

3.TaoBao.com


website beli barang dari china

TaoBao.com pula, adalah di tengah-tengah... ianya adalah khas untuk pemborong-pemborong kecil yang mahu memborong secara kecil-kecilan. Di TaoBao.com, anda boleh memborong barang dari 5 unit hinggalah kepada beberapa puluh unit. Harganya pula adalah tidak terlalu mahal seperti AliExpress dan juga tidak terlalu murah seperti Alibaba.com . Jadi ianya "just nice!". Sangat sesuai untuk pemborong-prmborong kecil mendapatkan bekalan bagi memulakan perniagaan mereka secara kecil-kecilan.

Ok, lepas ni janganlah rasa pelik kalau tiba-tiba rakan anda buat bisnes jual barang dari china. Bila ditanya kat mana nak dapatkan barang dari china mereka akan jawab beli secara online. Bunyinya macam mudah kan? Tapi sebaliknya kena tahu cara yang betul dan semestinya kena rajin membaca "Panduan borong barang dari china".

Sambung tentang website Taobao. Jika disenaraikan ada beberapa laman web lain untuk anda borong dari china misalnya Ali Baba. Kali ini saya tak nak cerita tentang Ali Baba ke ape cuma saya nak kongsikan tentang website Taobao.

Website Taobao dah lama dah wujud dan dah ada panduan membeli di Taobao ni cuma kita je tak perasaan. Di Taobao ni ada pelbagai jenis produk yang anda boleh jual semula dengan untung yang lumayan. Cuma ada beberapa perkara yang perlu anda ambil serius kalau berhasrat nak membeli di Taobao.

Antaranya...

  • Anda kena tahu produk apa yang laku keras
  • Produk apakah yang perlu dielakkan
  • Cara membuat pembelian di di Taobao.com
  • Cara jual semula produk tu secara online
  • Proses jualan dengan teknik mengayat

Kalau nak disenaraikan memang ada banyak. Itu cuma sebahagian daripada panduan borong barang dari china di Taobao. Taobao.com sebenarnya lubuk yang sesuai untuk memborong barang dari china. TaoBao.com diwujudkan khas untuk pemborong-pemborong kecil yang mahu memborong secara kecil-kecilan.

Di TaoBao.com, anda boleh memborong barang dari 5 unit hinggalah kepada beberapa puluh unit. Harganya pula adalah tidak terlalu mahal seperti AliExpress dan juga tidak terlalu murah seperti Alibaba.com. Jadi ianya "just nice!". Sangat sesuai untuk pemborong-pemborong kecil mendapatkan bekalan bagi memulakan perniagaan mereka secara kecil-kecilan.

Nampak tak macam mana orang kita buat duit dengan borong barang dari china ni. Mereka beli borong dengan harga yang murah dan jual dengan keuntungan 2 hingga 3 kali gandanya. Tapi itulah kena berhati-hati untuk membeli di Taobao takut-takut ditipu.

Tapi biasanya mereka yang selalu beli barang dari china ni dah ada rahsia mereka yang tersendiri. Mereka dah ada cara nak dapatkan barang yang ada permintaan, barang yang murah dan juga berkualiti.

Kesimpulannya,

Sebenarnya, laman web panduan beli barang china melaluit taobao.com banyak membantu peniaga borong barang murah secara online dari china. Biasanya mereka yang beli barang dari china terdiri daripada mereka yang nak dapatkan produk yang jauh lebih murah dan untuk dijual. Daripada terlibat dengan supplier yang cekik darah lebih baik anda beli terus dari china.

Panduan memborong di taobao.com ini sebenarnya banyak membantu peniaga memborong barang murah dari china. Sila muat turun versi preview kat sini ye atau join group untuk dapatkan ebook borong china percuma dan tips memborong di china (Link Group). Ok, kalau anda betul-betul mahu belajar lebih lanjut lagi tentang panduan borong china, saya sangat rekemen anda bookmark laman web ini sebagai rujukan utama.

Sekian, terima kasih.


Dah like Fanpage Beli Barang China. Boleh klik Like Sekarang dan jangan lupa sertai group beli barang china secara online di sini : https://t.me/belibarangchinaonline




Cara Mudah Beli Buku Formula Tarik Rezeki

Cara Mudah Beli Buku Formula Tarik Rezeki - Buku ini adalah buku motivasi yang bagi saya lain dari yang lain. Auranya sangat luar biasa. Sebelum ini saya pernah baca buku Mudahnya Menjemput Rezeki antara buku kegemaran saya. Memang tak puas baca buku MMR tu. Kali ini saya tambah lagi koleksi saya dengan buku 111 Formula Tarik Rezeki a.ka FTR.

Untuk makluman, pada mulanya FTR dikeluarkan dalam bentuk elektronik iaitu Ebook yang anda boleh baca di laptop, smartphone mahupun tablet. Asalkan ada aplikasi Acrobat Reader untuk support PDF.

Memandangkan FTR mendapat sambutan yang luar biasa, Puan Nora Yusof telah menerbitkannya dalam bentuk buku fizikal yang anda boleh pegang, sentuh dan rasa. Melalui update terbaru ini anda akan diberikan Buku Fizikal FTR beserta versi Ebook. [Rujuk Entri Sebelum Ini]

7 Masalah Rezeki Yang Dihadapi Ramai Orang :

#1 – Sering ditimpa pelbagai masalah atau sakit, stress meningkat.
#2 – Ada saja barang yang kerapkali rosak seperti kereta atau handphone. Nikmat ditarik sekelip mata macam tu je.
#3 – Miliki hutang yang tinggi dan rasa tak mampu nak langsaikan.
#4 – Hubungan antara keluarga atau suami isteri serabut disebabkan wang.
#5 – Duit masuk namun cepat habis sebelum akhir bulan, tak tahu ke mana.
#6 – Diri gelisah, bimbang tak tentu hala setiap hari bila fikir tentang rezeki.
#7 – Doa nak rezeki banyak, belum dimakbulkan. Malah rezeki sukar sangat masuk. Anda tak tahu puncanya kenapa.

..

Jadi terus terang saya katakan buku ini akan membantu anda keluar dari belenggu masalah sempit rezeki.

Mana Mungkin Aku Merupakan Hamba Yang Miskin Sedangkan Allah Itu Maha Kaya.

Sedangkan bumi yang begitu kompleks ini Allah jadikan sangat mudah,
apatah lagi setakat bagi anda RM100,000 sebulan?

Kacang saja bagi Allah.

Kandungan Ebook & BUKU 111 Formula Tarik Rezeki?

MODUL 1 : MENGAPA REZEKI SEMAKIN SEMPIT, SEMAKIN BOCOR?

MODUL 2 : TEKNIK MENARIK REZEKI YANG BERKESAN

MODUL 3 : TIPS REZEKI PANTAS, BERSIH KOLAM JIWA

MODUL 4 : 7 BONUS REZEKI


Cara Mudah Beli Buku Formula Tarik Rezeki

Langkah 1

Layari laman web berikut : Formula Rezeki Esklusif

Baca maklumat yang terpapar pada laman web tersebut. Jika berminat untuk membuat tempahan, sila pilih pakej yang anda mahukan. Sama ada Pakej Gold atau Platinum. Tekan pada butang beli sekarang.

Pakej Gold

Pakej Platinum

Langkah 2

Anda akan dibawa ke halaman pengesahan tempahan dan kaedah pembayaran seperti berikut.

Pastikan pakej yang anda pilih, kuantiti dan harga dengan betul. Semak betul-betul dan klik "Bank Transfer" atau "Kad Kredit/Debit/Paypal".

Jika anda ingin menggunakan perkhidmatan online banking atau bank transfer, sila pilih Bank Transfer.



Langkah 3

Jika anda memilih kaedah bayaran menggunakan Bank Transfer, sila pilih mana-mana perbankan berikut :



Langkah 4

Kemudian isi borang tempahan berikut dengan lengkap :

Pastikan anda menggunakan maklumat yang lengkap seperti :
  1. Nama penuh
  2. Alamat email yang katif
  3. No telefon
  4. Alamat
  5. Password (tak kisah macam mana)


Sila masukkan tarikh pembayaran yang telah anda buat. Boleh rujuk pada resit bayaran. Jika guna CDM, anda tulis je CDM kat kotak bukti transaksi di bawah.




Free Gift Formula Tarik Rezeki


Tawaran ISTIMEWA, setiap pembelian akan disertakan dengan FREE GIFT Buku Mini Mudahnya Menjemput Rezeki dan Tasbih Digital.

Boleh hubungi saya untuk saya bantu anda dapatkan buku formula tarik rezeki dan free gift ini dengan kadar segera.

Sila WhatsApp "FTR" ke www.wasap.my/60183843263

SMS atau Call 018-3843263
Jangan Lupa untuk sertai channel Telegram Rezeki Melimpah Ruah di sini untuk dapatkan tips rezeki setiap hari percuma : http://t.me/rezekimelimpahruah


Penipuan Skim Cepat Kaya

Penipuan skim cepat kaya

CONTOH : bgaimana kita tertipu dgn skim cepat kaya..ilmu ini perlu kita tahu..agar ianya tidak berlaku tuk kdua kalinya atau  terjebak
dgn saspek2 penipuan mana skim cepat kaya

1. Saya mempunyai modal cash sebanyak RM100,000. Saya buka satu syarikat/skim yang ada tawar 3 pakej pelaburan kepada orang ramai:

A. Gold - RM400
B. Platinium - RM4,000
C. Diamond - RM40,000

2. Untuk early stage bukan mudah untuk menarik pelabur, stage pertama adalah strategy untuk menjadi 'trusted'.

Pada permulaan ramai orang ragu-ragu dan takut ditipu tapi nak tahu. Kebanyakan orang ramai yang suka mencuba akan letakkan pakej yang paling minima iaitu Gold - RM400.

Pakej Gold ini dijanjikan akan dibayar RM100 sebulan selama 3 bulan, dan pelaburan ini akan matang pada bulan ke-4, dan mereka mempunyai pilihan untuk mendapat RM800 (keuntungan) dan pakej akan segera ditamatkan.

Contohnya 1000 orang masuk, total collection yang saya dapat adalah sebanyak RM400,000. Duit ini cukup digunakan untuk membayar habuan bulanan pelabur selama 4 bulan.

Duit modal Saya RM100,000 digunakan untuk membayar sebahagian kecil mereka yang stop pada bulan ke 4. Kalau 100 orang stop saya kena keluar RM800 x 100 = RM80,000.

Apa ada hal keluar sikit modal saya, janji saya dapatkan trusted mereka. Tengok nanti bagaimana saya ‘makan' duit mereka balik.

3. Psikologi emosi dimainkan waktu ini dimana pelabur akan menjadi tamak sebab dengan hanya menunggu lagi 5 bulan mereka akan mendapat RM3600 disamping RM100 bulanan.

Kebanyakan mereka tidak akan stop pada bulan ke 4 tersebut kerana mereka menanti habuan yang lebih lumayan di hadapan. Maka mereka mengambil pilihan teruskan habuan bulanan RM100.

4. Pada bulan keempat tersebut pelabur-pelabur sudah termakan 'trusted' dengan dana tersebut disamping sebahagian kecil yang stop dan dapat RM800 tersebut menjadi bukti kononnya skim itu adalah sangat-sangat 'trusted'.

5. Waktu ini kepercayaan terhadap skim ini akan menebal. Maka berbondong-bondonglah diajak keluarga, rakan office, sahabat handai, orang kampung melabur bersama kerana taksub dengan keyakinan tersebut. Diajak joint venture, kumpul modal ramai-ramai dan melabur.

6. Make it short. Contoh 1000 orang tadi yang sangat yakin dan dipukau dengan 'Trusted Scheme' upgrade kepada pakej Diamond - RM40,000.

Duit tu mungkin dari joint venture, kumpul duit orang, personal loan, jual harta, pinjam 'Along'. RM40,000 x 1000 = RM40,000,000.

7. Senangnya saya nak dapatkan RM40,000,000 (Rm40 juta!) dengan hanya membayar nilai lakonan 'Trusted'.

Bila dah dapat duit, masa ni saya dah boleh istihar macam-macam kepada pelabur-pelabur saya. Paling senang kena rompak, kena tipu atau pecah amanah (tuduh jer sesiapa dalam syarikat dan jadikan kambing hitam).

Dan saya tak mampu pulangkan modal pelaburan tersebut kepada pelabur pelabur. Untuk meredakan amarah pelabur saya, saya minta tempoh 6 bulan untuk selesaikan & recovery, cukup 6 bulan Saya minta extent Lagi 6 bulan.

Lama-lama mereka putus harap dan pasrah duit mereka telah hangus (disini saya akan mainkan sentimen agama sikit seperti rezeki itu Allah yang tentukan). Mereka akan lupa hari demi hari.

Tuduh pulak Kerajaan melalui Bank Negara rampas semua wang & aset syarikat sebagai penutup cerita & lakunan

Jika anda rasa penulisan ini memberi kesedaran dan manfaat kepada anda, haruslah di “kongsikan” bersama orang lain agar ianya tersebar luas dan dapat manfaat bersama.

penipuan skim cepat kaya

Dipersilakan SHARE & TAG RAKAN ANDA di ruangan di bawah. Moga Allah merahmati perjuangan kita.

Jgn Tertipu dgn skim cpt kaya

Kalau nak sangat cepat kaya jangan masuk skim cepat kaya tapi kena jadi penganjur skim cepat kaya

Sebelum buat sebarang keputusan sila ingat pada Allah swt dulu ye.


Perkongsian dari group whatsapp.