Showing posts with label Buat duit online. Show all posts
Showing posts with label Buat duit online. Show all posts

Buat Duit Video Dengan Youtube Adsense

Buat Duit Video Dengan Youtube Adsense - Buat duit online adalah kerja yang menarik abad ini. Orang kita dah bijak pandai dan celik IT. Mereka dah pandai buat kerja dari rumah untuk jana pendapatan. Jangan ada yang terlibat dengan skim cepat kaya dah lah ye. Rugi masa wang dan tenaga.

buat duit video youtube adsense

Khas untuk sesiapa sahaja yang berminat nak jana income online. Ada beberapa cara untuk anda buat duit online antaranya dengan video. Percaya atau tidak dengan youtube anda boleh buat duit walaupun hanya menggunakan smartphone sahaja.

Bunyi macam mudah tapi boleh jadi ia juga cara yang merumitkan bagi sesetengah orang. Macam mana pula dengan anda?

Buat Duit Video Dengan Youtube Adsense

Apa yang pasti, anda tak akan jumpa ilmu premium macam ni kat luar sana. Jadi kalau anda berminat nak tahu caranya, baca post ini sampai habis. Manalah tau kot-kot cara buat duit video sesuai untuk anda.

Caranya macam ni tau..anda pernah dengar tak perkataan Adsense dan juga Affiliate. Kedua-duanya berbeza tapi persamaannya tetap ada. Persamaan yang saya maksudkan ialah kedua-duanya boleh beri income pada anda.

Dah ramai mereka kat luar sana buat cara macam ni. Tapi masih ada lagi yang belum tahu apatah lagi nak gunakan kaedah ini.

Tahu tak bahawa dengan video anda boleh di upload ke youtube dan apabila video tersebut ditonton oleh orang ramai, anda akan mendapat income. Ya, dapat income walaupun masa tu anda tengah tido.

Inilah namanya gabungan youtube video+adsense. Bila iklan adsense muncul di video yang anda upload, anda akan terima income. Anda nak belajar teknik ini?

Sila dapatkan panduan video youtube adsense di pautan ini : Panduan Video Youtube Adsense


Ebook Rahsia Klikjer Buatkan Saya Teruja

Pengumuman !! Ebook Rahsia Klikjer Sudah Dilancarkan. Awal-awal lagi saya teruja bila saya dapat tahu Top Affiliate Klikjer dah lancarkan Ebook beliau ni. Bila saya tengok halaman jualan Ebook Rahsia Klikjer saya yakin Ebook ni akan mendapat sambutan.

Ebook Rahsia Klikjer Buatkan Saya Teruja


ebook rahsia klikjer dilancarkan
 
Dah lama saya tunggu Ebook Rahsia Klikjer dilancarkan sebab saya nak juga tahu bagaimana Tuan Reezluv ni seronok dapat komisen affiliate klikjer dan selalu dapat Top Affiliate Klikjer. Saya juga turut sama dalam mempromosikan produk affiliate klikjer malah saya selalu terima email senarai Top Affiliate Klikjer.

Bila saya buka email dan yang pastinya nama saya tak tersenarai pun. Belum sampai masa lagi untuk jadi Top Affiliate Klikjer ni. Yang selalu dapat Top Affiliate tak lain tak bukan Tuan Reezluv. Tak caye cer tengok : Top Affiliate Klikjer

Betul kan ? Nama Tuan Reezluv mesti ada kan ?

Saya juga merupakan pembaca blog beliau dan saya selalu tengok komisen yang beliau dah terima melalui klikjer ni dah beratus-ratus kali. Beliau juga pernah datang ke blog ini dan blog personal saya dan memberikan komen.

Beliau juga salah seorang pegamal Kitab Pink untuk buat duit blog dan melalui kitab pink tu juga beliau ubah mengikut gaya beliau sendiri untuk berjaya jana komisen affiliate klikjer sehingga terhasilnya Ebook Rahsia Klikjer.

Topik yang dibincangkan dalam Ebook Rahsia Klikjer ni yang membuatkan saya nak tahu adalah Teknik Kajian Keyword. Penting untuk pilih keyword yang tepat dalam permainan SEO ni untuk pikat enjin carian Google.

Banyak lagi sebenarnya topik yang dibincangkan termasuklah cara tarik trafik dan tools penting yang perlu digunakan dalam blog. Sebab tulah saya katakan saya teruja dengan Ebook Rahsia Klikjer ni. Bak kata orang kalau nak belajar, belajarlah dengan orang yang betul. Ok, saya harap saya akan jadi pembeli terawal dan pengamal terawal Ebook Rahsia Klikjer ni.

Anda juga mahu sertai saya ? Boleh buat tempahan melalui pautan berikut : Tempahan Ebook Rahsia Klikjer


Sebelum terlupa, anda bolehlah baca testimoni dan review saya disini : Testimoni dan Review Panduan Rahsia Klikjer


Sumber Pendapatan Untuk Blogger

Ramai blogger di luar sana sudah berjaya buat duit melalui blog. Persoalannya bagaimana mereka lakukan dan teknik apakah yang mereka gunakan. Akhirnya saya menemui beberapa sumber pendapatan yang biasa digunakan oleh blogger.

Sumber Pendapatan Seorang Blogger


sumber pendapatan blogger secara online
 

Program Pengiklanan


Sebenarnya ada beberapa kaedah untuk buat duit dengan blog. Ini antara yang terawal pernah saya lakukan ketika mula berblogging dulu. Melalui program pengiklanan ini anda akan menjadi 'publisher' maksudnya anda menjadi pengiklan kepada mereka.

Antara yang digemari oleh blogger ialah Nuffnang dan juga Komli. Pendaftaran hanyalah percuma semudah ABC.

Apa yang perlu anda lakukan ialah meletakkan banner-baner yang diberi di blog anda. Letakkan banner mengikut syarat yang ditetapkan oleh syarikat.

Anda akan menjana pendapatan apabila pelawat blog anda klik pada banner-banner iklan tersebut.

Melalui program Affiliate


Program affiliate antara cara termudah untuk jana pendapatan walaupun tanpa produk sendiri. Anda cuma perlu mendaftar dan pilih produk untuk dipromosikan.

Gunakan blog yang anda bina untuk menulis review ataupun perkongsian dan pandangan anda berkaitan produk yang anda pilih. Bayaran komisen diberikan berdasarkan pay per sales. Maksudnya bayaran komisen setiap kali anda berjaya hasilkan jualan.

Antara program yang boleh anda sertai ialah :



Pilih mana-mana produk dan gunakan link affiliate yang diberi untuk anda letakkan dalam artikel blog anda serta gunakan banner-banner yang telah disediakan.


Sewa Ruang Iklan


Cara ini antara cara untuk anda menjana pendapatan dengan blog. Anda buka tawaran untuk mana-mana peniaga untuk sewa ruang pengiklanan di blog anda.

Tapi perkara yang perlu anda pertimbangkan ialah dari segi trafik blog anda. Maksud anda perlu pastikan trafik blog anda ramai dan mantap supaya pengiklan rasa berbaloi untuk menyewa ruang iklan di blog anda.

Misalnya sebuah blog mendapat trafik antara 4000 hingga 8000 pengunjung unik sehari dan bayaran untuk sewa iklan adalah antara RM150 hingga RM300 itu sudah dikira berbaloi.

Jadi pentingnya untuk anda pelbagaikan teknik tarik tarafik antaranya Teknik SEO Merah Jambu.

Artikel Review


Anda juga boleh menawarkan perkhidmatan review artikel. Contohnya anda membuat ulasan berkenaan sesuatu produk atau sesebuah syarikat di blog anda sendiri. Review dengan seikhlas hati termasuklah kelebihan dan kekurangan jangan sekadar tulis je.

Bina dan Jual Blog


Bila blog anda sudah terkenal dan sudah kukuh termasuklah bilangan trafik yang konsisten, anda boleh jual blog anda.

Contohnya macam ni, andai kata anda mempunyai sebidang tanah kemudian anda majukan tanah tersebut. Akhirnya tanah tersebut subur dengan tanaman dan memberi pulangan kepada anda.

Begitu juga dengan blog.Anda bina blog anda dan apabila blog anda mula terkenal, anda jual sahaja blog tersebut untuk membina pendapatan segera.

Jika blog yang anda bina menjana pendapatan RM 100 untuk satu bulan, anda boleh jual sehingga RM 600 untuk blog tersebut.


Sekian sahaja perkongsian dari saya. Jika anda serius menjana income melalui blog anda perlu tahu teknik SEO seperti yang diterangkan dalam Kitab SEO Merah Jambu.



Ikhlas

Azzahairi Sulaiman